SF-ul românesc la Gaudeamus 2011

23 noiembrie 2011
Autor

Mă grăbesc să răspund rugăminţii amicilor de la SRSFF şi să popularizez, pentru iubitorii de SF, noutăţile editurii Eagle ce vor fi prezente la Târgul de carte Gaudeamus din această săptămână.

„Gaudeamus 2011 va fi un târg de carte unde, paradoxal, rolul hârtiei se va vedea mult diminuat, predând cu adevarat ştafeta către virtual şi în România. Şi aceasta nu doar pentru că pădurile s-au rărit şi materia prima costă, ci mai mult datorită adopţiei largi a echipamentelor electroniceadaptate pentru lectură – tablete, telefoane inteligente, laptopuri.
Se observă de ceva vreme secţiuni în creştere dedicate cărţii electronice la LibrăriaElefant.Ro  şi similar la edituri printre care menţionăm  Editura Eagle sau Editura Nemira. Iniţiativele de acum mai bine de 3 ani dau roade şi au acum publicul lor dedicat. Prin urmare, lansările din acest an respectă trendul, adoptând o componentă mixtă.
Putem anunţa astfel rezultatele colaborării între SRSFF , Editura Eagle  şi Librăria Elefant.ro concretizată în lansarea pe durata târgului Gaudeamus 2011 a patru volume din care primele două pe hârtie şi celelalte două în format electronic:
1. Venus – povestiri erotice science fiction – prima antologie de erotic science fiction din România este volumul în care SRSFF (Societatea Româna de Science-Fiction şi Fantasy) reuneşte cele mai bune texte primite, scrise pe o temă dată pentru anul 2011.
Venus-srsff
Urmează trei din nominalizările la Concursul de roman „Seniorii Imaginaţiei” ediţia 2011, organizat de SRSFF împreună cu Editura Eagle:
2. Călătorie în Capricia – de Mircea Opriţă
capricia
3. Chestionar pentru doamne care au fost secretarele unor bărbaţi foarte cumsecade – de Liviu Radu
Chestionar-Liviu-Radu
4. Insula pescăruşilor – Mircea Liviu Goga  (URAAAAA, un al doilea craiovean anul ăsta, după Aurel Cărăşel – la Nemira – n.n.)
Insula-Pescarusilor_Mircea-Liviu-Goga
Nu rămâne decât să vă invităm fie la standul Librăriei Nautilus ca de obicei, sau la standul Elefant.ro. Vă aşteptăm cu drag şi vă urăm spor la lectură !”

5 comentarii la "SF-ul românesc la Gaudeamus 2011"

  1. MAXIM on 24 noiembrie 2011 at 11:54

    Fie-i celuloza usoara(suspin), dar coperte vor mai fi inca (lacrimă)… Imi va fi greu sa citesc fara sa rasfoiesc, ci doar sa rasclick, dar si mai greu sa suport ilustratiile de pe copertele astea de doi bani, tot mai chicioase! (sughiț) Pai, da, colajele lui Bârladeanu sunt prea scumpe :))
    Ma uit la nume, Oprita, Radu, Goga – care se mai ocupa pe vremuri si cu grafica si pictura, si are cativa prieteni artisti – si cred ca editura da o paine la un diletant (oftat)
    E suficient sa vezi logoul lor (grrr!!)
    Ma duc la raftul meu de Nemira cu ilustratii de Tudor Popa, ca altele n-am, sa iau o gura de aer, ca ma sufoc!
    Nu-l dau pe Tudor de exemplu (wink), care este un stil/nume/standard, un „Tudor Popa”, fiindca lucrurile evolueaza, se mai schimba, dar ce vad in si mai ales pe carti in ultimii 10-15 ani ma-mbolnaveste! (barf)

  2. Viorel Pîrligras on 24 noiembrie 2011 at 12:08

    Până la urmă ar trebui să te obişnuieşti şi tu cu era electronică, în care şi cărţile şi copertele sunt pe sistem digital. Până la urmă avem de-a face cu nişte coperte-colaje, doar că sunt făcute direct pe pc – nişte colaje mai rafinate tehnic decât cele ale lui Bârlădeanu; epoca copertelor-desen de autor a cam trecut. Se pare că editorii au luat în serios ideea că o copertă este doar un ambalaj agreabil care să vândă marfa din interior. Îmi amintesc ediţiile acelea cu copertă albă pe care trona doar numele cărţii şi cel al autorului – e drept, autorul era un nume şi nu-i trebuia brizbrizuri grafice care să ademenească cumpărătorul.
    Să ştii însă că şi eu ţin la ideea de colecţie, de aspect grafic unitar la seriile SF, vizibil din prima.

  3. Anna on 24 noiembrie 2011 at 13:17

    Ei, uite că eu am răsclick şi n-am păţit nimick, doar am citit. Şi am răsclick mick, de pe smartphone. Dar şi când mi-oi lua tabletă (…că mereu mereu îmi vine să-i zic pastilă 😀 ) Sau măcar un ebook reader… 🙂
    P.S. Azi am concediu, mă duc la Târg, la Gaudeamus. Sîck. 😀

  4. Viorel Pîrligras on 24 noiembrie 2011 at 13:21

    Mişto chestie: „Îmi iau concediu ca să mă duc la Târg”. 🙂
    Oricum, te fericesc.

  5. MAXIM on 24 noiembrie 2011 at 13:30

    Cu era, da, dar nu cu erorile ei!

    Cum au luat in serios, daca ambalajul NU este agreabil!?
    „Quelle epoque opaque!”

    Cartile de la Nemira cu ilustratii de Tudor nu constituie o colectie. Voiam doar sa ma laud cu ele. Nici nu le-am citit. Poate una-doua…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = opt

Caută